Begeleiders

Anja Folmer

Anja Folmer werkt al ruim 28 jaar als orthodidactisch expert in het onderwijs. Zij is gediplomeerd remedial teacher, en docent engels en frans. Zij heeft haar ervaring opgedaan in het voortgezet onderwijs als zorgcoördinator en docent engels en frans en tevens aan de Hogeschool van Amsterdam als docent aan het Seminarium van Orthopedagogiek. Anja studeert momenteel toegepaste psychologie en heeft inmiddels haar propedeuse kinder- en jeugdpsychologie afgerond.

Om deze expertise en ervaring ook toegankelijk te maken buiten het reguliere onderwijs is Anja in 2002 gestart met de Taalstroom. Aanvankelijk met accent op de talen, later voor alle vakken. Inmiddels is de Taalstroom uitgegroeid tot een gerenommeerd en gespecialiseerd instituut voor leerlingen in Breukelen en directe omgeving. Door de jaren heen heeft Anja heeft een goede relatie opgebouwd met de meeste scholen in de omgeving en zijn de lijnen kort.

Momenteel is Anja, naast haar werkzaamheden op Taalstroom, nog steeds (parttime) werkzaam in het voortgezet onderwijs en wel als zorgcoördinator op een grote scholengemeenschap in Utrecht. Door haar jarenlange ervaring in het onderwijs en haar huidige functie op school als zorgcoördinator is zij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijsveld en weet precies welke mogelijkheden er zijn en wat er nodig is om tot een optimale prestatie van uw kind te komen.

Naast Anja werkt er op de Taalstroom altijd een team van meerdere begeleiders. Deze worden door haar aangestuurd zodat de totale begeleiding rondom uw kind optimaal en gecoördineerd verloopt. De Taalstroom stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar begeleiders en leidt via een interne opleiding deze zelf op.

Media

Interview VO-Raad Anja Folmer

Interview Algemeen Dagblad Anja Folmer over passend onderwijs